Şehit Cengiz Hasbal Ortaokulu

Adres
Esatpaşa Mah. Fatın Rüştü Zorlu Cad. Şehit Cengiz Hasbal Ortaokulu Blok No12 İç Kapı No1 Ataşehir/İstanbul
Vizyon
Bilgi çağının gerektirdiği bilgi ve teknolojinin kullanımını sağlayan, çocukların kişilik yapılarını dikkate alarak mutlu olmalarını ön planda tutan, saygı unsurlarına değer veren, özgürce karar verebilecek kadar olgunlaşmış, teknolojik gelişmelere kolay uyum sağlayabilen ve Atatürk İlkelerine bağlı vatansever öğrenciler yetiştiren örnek bir kurum olmaktır.
Misyon
Okuma alışkanlığı edinmiş, sorgulayarak öğrenen, öğrendiklerini yaşama aktarabilen, üretken, çağdaş, Cumhuriyetle barışık, özgür düşünceli, araştıran bir gençlik yetiştirmek.
Ulaşım
Üsküdar istikametinden 11L, 11E, 11Ü otobüsleri ve Esatpaşa dolmuşlarıyla, Kadıköy istikametinden 10E,20E ve sarı başlıklı dolmuşlarla, Ataşehir istikametinden 10A otobüsleriyle okulumuza ulaşabilirsiniz.
Servis mevcuttur.
Okulumuz Esatpaşa İETT peronlarının bitişiğindedir.
Okulun Sınav Başarı Durumu
LGS sonuçlarımızda %0,1 - %10 dilimlere her yıl ortalama 15 öğrencimiz girmektedir. LGS yanı sıra yerel yerleştirmelerde Anadolu Liselerine ve Mesleki Teknik Anadolu Liselerine öğrencilerimiz yerleşmektedir.
Sportif Etkinlikler
İl ve ilçe genelinde düzenlenen Hentbol, Futsal, Voleybol, Dart turnuvalarına katılım sağlanmaktadır. Okul içerisinde futbol, hentbol, voleybol turnuvaları düzenlenmektedir.
TÜBİTAK, e-Twinning, Erasmus+ projeleri yazılmakta ve başvurular yapılmaktadır.
Proje Çalışmaları
Harezmi Eğitim Modeli, Çınarın Gölgesinde, Umudum Öğretmenim, Ben de Varım ve İstanbul Veli Akademileri projeleri okulumuzda uygulanmaktadır.