Mrt

Yeşilay haftası münasebetiyle 4 Mart 2024 Pazartesi günü saat 10.30'da eş zamanlı olarak okulumuzda öğrencilerimize Yeşilay Haftası Konulu video izletilmiştir

Mrt

İlçemizde yapılan Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvasında okulumuz öğrencileri Yıldız erkekler ilçe 1., Küçük erkekler ilçe 2. ve  Yıldız kızlar ilçe 2. olmuştur. Emeği geçen Beden Eğitimi öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Şbt

2023-2024 Eğitim öğretim yılında İstanbul'da uygulanacak olan Ortak Sınav konu dağılımlarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Ock

Ataşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün '' Okullarda Gıda Güvenilirliği - Gıda Kayıpları ve İsrafı" konulu sunumu gerçekleştirilmiştir. Sunumda emeği geçen ilçe tarım ve orman müdürlüğü personeline teşekkür ederiz.

Şbt

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Çankaya’da yakın çalışma arkadaşlarına "Efendiler, yarın Cumhuriyeti ilan ediyoruz" dedi. 29 Ekim Cumhuriyetin ilanı kabul edildi. "Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir" sözü yeni yönetimin meşalesi oldu. Türkiye'de "Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir" kuralını devlet yönetimine yerleştiren ve demokrasiyi taçlandıran cumhuriyetin ilanının üzerinden 100 yıl geçti. Cumhuriyetimizin 100. yılı kurumumuzda da büyük çoşku ve mutlulukla kutlandı.

Ock

ÇEDES projesi kapsamında Ocak ayının konusu olan Yardımseverlik ve Merhamet değerlerini Sokak Hayvanlarını Besleme Etkinliğimizle gerçekleştirdik

Ock

Okulumuzun tüm öğrencilerine deprem, sel gibi doğal afetlerde nasıl davranması gerektiği öğrencilere sunum eşliğinde anlatıldı. İlçe milli eğitim müdürlüğü  bünyesinde düzenlenen etkinlikte öğretmen ve öğrencilerimize kattığı değerli bilgilerinden dolayı  Acil Yardım ve Afet yönetimi uzmanı Ali YALÇIN'a teşekkür ederiz.

Ock

Ataşehir Kaymakamlığı tarafından düzenlenen okullar arası Futsal turnuvasında okulumuz Erkek futsal takımı Atatşehehir İlçe 2. , Kız futsal takımımız Ataşehir İlçe 3. olarak turnuvayı tamamlamış İkincilik ve Üçüncülük Kupasının yanı sıra Gümüş ve Bronz madalya almaya hak kazanmışlardır. Emeği geçen tüm beden eğitimi öğretmenlerimizi ( Serdar YAKUPOĞLU, Serap GÜLLE, Onur ESER, Serpil ERSARI) ve öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Ock

5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile enerjinin etkin kullanılması, israfının önlenmesi, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi ve çevrenin korunması için enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılması amaçlanmaktadır.

Bu çerçevede, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı, her yıl Ocak ayının ikinci haftasında (08-14 ocak 2024) Enerji Verimliliği Haftası etkinlikleri düzenlemektedir.

Enerji verimliliği, binalarda yaşam standardı ve hizmet kalitesinin, endüstriyel işletmelerde ise üretim kalitesi ve miktarının düşüşüne yol açmadan, birim veya ürün miktarı başına enerji tüketiminin azaltılmasıdır.

Enerji verimliliği politikaları, bir taraftan ekonomik büyüme ve sosyal kalkınma hedeflerinin sürdürülebilirliği ile doğrudan ilişkili olması diğer taraftan ise toplam sera gazı salımlarının azaltılmasında oynadığı kilit rol nedeniyle, hassasiyetle ele alınması gereken alanların başında gelmektedir.

Enerji tasarrufu ve verimliliği, enerji arz güvenliğinin sağlanması, dışa bağımlılık risklerinin azaltılması, çevrenin korunması ve iklim değişikliğine karşı mücadelenin etkinliğinin arttırılmasının sağlanması gibi 2024 yılı ulusal strateji hedeflerimizin ve enerji politikalarımızın en önemli bileşenlerinden biridir.

Ayrıca, Türkiye’nin ilk enerji verimliliği eylem planı olan Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı (2017-2023) 02/01/2018 tarihinde yürürlüğe girmiştir. 6 farklı sektörde bulunan 55 adet eylemin hayata geçirilmesi ile 2023 yılına kadar 10,9 milyar ABD Doları yatırım ile kümülatif olarak 23,9 milyon ton eşdeğer petrol (MTEP) enerji tasarrufu sağlaması beklenmektedir. Bu da 2023 yılında Türkiye’nin birincil enerji tüketiminde %14 oranında bir azalmaya denk gelmektedir. 2033 yılına kadar sağlanması beklenen tasarruf karşılığı ise 30,2 milyar dolardır.

Ara

Okulumuz öğrencilerine AKOM tarafından Afet Farkındalık ve Afete Hazırlık eğitimleri verilmiştir. Eğitimde emeği geçen AKOM yetkili ve görevlilerine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Kas

“Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenlerden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır.” diyen Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi de olan 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun.

Kas

10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında, Türkiye Cumhuriyeti başta olmak üzere bıraktığı eşsiz eserleri, ilkeleri ve devrimleriyle ilelebet Türk Ulusuyla yaşayacak olan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk' ün ebediyete intikalinin 85. yıl dönümü olması nedeniyle 10 Kasım 2023 Cuma Günü anma töreni düzenlenmiştir.

İkaz Alarm İşaretleri

Günümüz sirenlerinde hem anons yapılabilmekte hem de anlamları önceden bilinen ikaz ve alarm işaretleri verilebilmektedir. Ülkemizde kullanılmakta olan İkaz ve Alarm işaretleri 4’e ayrılır: Sarı İkaz, Kırmızı Alarm, Siyah Alarm (KBRN Alarmı) ve Beyaz İkaz (Tehlike Geçti İkazı).

"Tehlike anında neler yapabilirim?"  ya da  "Ne yapmalıyım? " sorularının cevaplarını çok geç olmadan öğrenmek hayat kurtarır. Aşağıdaki linklerden afet ve saldırı anları ile ilgili tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.